Ramverkstaden

Det hela började i ett timmerhus från 1700-talet på Stenisgard i byn Öna i Mora våren 2020. Sedan dess har ramverkstaden växt ur timmerknutarna och flyttat in till stan. Verkstaden som drivs av mig Linda finns att besöka på anrika Korsnäsgården i centrala Mora. Till mig är du välkommen för en unik inramning helt anpassad efter ditt objekt. På Korsnäsgården kan du även se dig om efter ny inredning, äta en bit mat eller bara ta det piano i glasspaviljongen när sommarsolen skiner.

"Inramning är ett
konsthantverk!"

Med en stor variation av tavellister och passepartouter att välja på hjälper jag dig att hitta den kombination som inte bara bevarar, men också lyfter ditt verk.

Rama in:
så här går det till

Rama in: Så här går det till

Till att börja med tittar jag på ditt objekt. Därefter tittar vi tillsammans på val av ramlist, glas och passepartout för att hitta det som passar och känns bäst.

Linda väljer bland alla ramlister

Vad kostar det att rama in? Storlek och materialval spelar givetvis en stor roll i priset, du får alltid en offert innan arbetet påbörjas.

Nu ska ramlisten kapas till, glas och passepartout skäras och slutligen monteras och förslutas. Du får alltid veta hur lång tid arbetet beräknas ta.

Linda bygger ihop en ram