Ramverkstaden

Det hela började med en dröm om en egen ramverkstad med en affärsplan nerklottrad på en Post-It lapp för ca 15 år sedan. Nu är nästan allt som stod på lappen verklighet!

Utanför Ramen startades  ett timmerhus från 1700-talet i byn Öna i Mora våren 2020. Sedan dess har ramverkstaden växt ur timmerknutarna och flyttat in till Korsnäsgården i Mora. 

Verkstaden som drivs av mig Linda och jag är utbildad rammakare med gesällbrev. Dessutom målar jag, det finns ju en del ramar att fylla! Jag brinner för att sprida kreativitet och anordnar konstutställningar, marknader, kurser mm. Följ gärna på sociala medier för nya upptåg!

Här i den lilla verkstaden på Korsnäsgården görs alla ramar anpassade efter kunders önskemål, dessutom finns det både konst och konstnärsmaterial.

"Inramning- ett
konsthantverk!"

Med en stor variation av tavellister och passepartouter att välja på hjälper jag dig att hitta den kombination som inte bara bevarar, men också lyfter ditt verk.

Rama in:
så här går det till

Rama in: Så här går det till

Till att börja med tittar vi på ditt objekt och kommer fram till hur det ska ramas in.
Därefter tittar vi tillsammans på val av ramlist, glas och passepartout för att hitta det som passar och känns bäst. 
Med en korrekt inramning med bra materialval så får du en inramning som håller över tid.
 
HA38

Vad kostar det att rama in? Storlek och materialval spelar givetvis en stor roll i priset, du får alltid en offert innan arbetet påbörjas.

Har du en du som behöver spännas upp? Det är inga problem! Jag har kilramar och även duk att måla på.

 

Snart är en ram anpassad efter dina val färdig!

Ramlist kapas till, glas och passepartout skärs och slutligen montering och förslutning. Du får alltid veta hur lång tid arbetet beräknas ta men räkna med ca 2 veckor från att du lämnar in.

Linda bygger ihop en ram