Ramverkstaden

I ett timmerhus från 1700-talet på Stenisgard i byn Öna i Mora finns en ramverkstad. Verkstaden drivs av mig Linda och här på gården bor jag med min familj och våra djur. Att ha en egen verkstad har länge varit en dröm och våren 2020 slog jag äntligen upp portarna. Till mig är du välkommen för en unik inramning helt anpassad efter ditt objekt. En inramning hos mig är gjord med de bästa materialen för att det du vill bevara ska hålla över tid.

Linda kollar igenom prover med passe partout
"Inramning är ett
konsthantverk!"

Med en stor variation av tavellister och passepartouter att välja på hjälper jag dig att hitta den kombination som inte bara bevarar, men också lyfter ditt verk.

Rama in:
så här går det till

Rama in: Så här går det till

Till att börja med tittar jag på ditt objekt. Därefter tittar vi tillsammans på val av ramlist, glas och passepartout för att hitta det som passar och känns bäst.

Lindas händer på tavelramsprover

Vad kostar det att rama in? Storlek och materialval spelar givetvis en stor roll i priset, du får alltid en offert innan arbetet påbörjas.

Nu ska ramlisten kapas till, glas och passepartout skäras och slutligen monteras och förslutas. Du får alltid veta hur lång tid arbetet beräknas ta.